Kempen Keselamatan Pempamer Di Reruai Pameran | PUTRA SCIENCE PARK
» ARTIKEL » Kempen Keselamatan Pempamer di Reruai Pameran

Kempen Keselamatan Pempamer di Reruai Pameran

Keselamatan pempamer sewaktu persediaan pameran di reruai pameranan seperti di KLCC, MITEC, WTC Kuala Lumpur, dan lain-lain amat penting mengelakkan sebarang risiko kecederaan.

Setiap pempamer perlu tahu panduan dan polisi keselamatan yang telah ditetapkan oleh penganjur pameran.

KESELAMATAN PEMPAMER DI RERUAI PAMERAN

• Sila ikut peraturan di dalam manual pempamer yang telah ditetapkan oleh penganjur pameran
  • Sila ambil maklum terhadap polisi keselamatan yang dikeluarkan oleh pengurus tempat pameran seperti di KL Convention Centre dan MITEC.

Panduan Keselamatan Pempamer di Reruai Pameran

1. Pastikan barangan berada di dalam keadaan tidak berselerak sewaktu kerja persediaan pameran

2. Pakai pakaian yang bersesuaian dengan kerja persediaan pameran

3. Elakkan memanjat kerusi (foldable ) bagi menampal poster bagi mengelakkan risiko terjatuh – gunakan alat bantu yang bersesuaian

4. Penggunaan tangga atau alat bantu tampal poster seperti Skypatcher UPM akan dapat membantu mengurangkan risiko berbahaya di ruang pameran.

Inisiatif kempen oleh;

Team Langit Putra