Laman Muzium Virtual Library | PUTRA SCIENCE PARK
» PENYELIDIK » PROMOSI & PAMERAN » Laman Muzium Virtual Library

Laman Muzium Virtual Library

 

Tentang VLMP-UPM

Laman-laman Muzium Virtual Library - Universiti Putra Malaysia (VLmp-UPM) adalah output yang ketara dimulakan oleh Fakulti Rekabentuk dan Senibina sebagai tindak balas kepada mewujudkan petikan-diindeks laluan penerbitan alternatif untuk penyelidikan berasaskan reka bentuk. pangkalan data VLmp-UPM adalah sebahagian daripada direktori teragih muzium online (http://vlib.org/Humanities) dan sumber diindeks di bawah Kajian Kemanusiaan dan Humanitic. Koleksi artifak oleh pelajar dan pakar-pakar dari Universiti Putra Malaysia diarkibkan secara digital di bawah curatorship berpandu ahli fakulti dengan Pusat Pembangunan IT Perpustakaan Sultan Abdul Samad dan.

Di Universiti Putra Malaysia, pangkalan data diindeks di bawah Indeks Intelek Repositorty (IR). Penerbitan artifak dipilih di bawah pameran bertema dapat ditingkatkan lagi dari artikel rakan-semula kepada artikel petikan-diindeks apabila katalog pameran yang disenaraikan sama ada dalam Seni dan / atau Kemanusiaan Indeks.

Katalog STEdex, sebagai contoh, adalah jurnal indeks petikan mempunyai disenaraikan di Design Indeks Seni Gunaan Persatuan Ilmiah Cambridge dan ProQuest. Selain itu, setiap artikel dipamerkan diindeks di Kemanusiaan dan Kemanusiaan Pengajian apabila diterbitkan oleh VLMP-UPM.

 

Laman web VLMP: www.vlmp.upm.my

Kemaskini:: 12/06/2019

PERKONGSIAN MEDIA

PUTRA SCIENCE PARK
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-97691254
03-89464121
B1566102787