International Invention, Innovation & Technology Exhibition (ITEX) 2022 | PUTRA SCIENCE PARK
» ACTIVITIES » UPM organizes Serdang Heritage forum to celebrate UPM Alumni Day

Event Title
International Invention, Innovation & Technology Exhibition (ITEX) 2022
26 May 2022 - 27 May 2022
Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC)
Event Summary
1. Salah satu pameran ciptaan terbesar di dunia - ITEX (Pameran Reka Cipta &Inovasi Antarabangsa) adalah pameran ciptaan terbaik di rantau ini dari Asia dan Eropah. Lebih daripada 20 negara akan mengambil bahagian dalam pameran tahun ini. 2. ITEX merupakan pameran tahunan yang menampilkan 23 kategori ciptaan berkaitan inovasi atau teknologi yang bertujuan untuk menjadikan kehidupan seharian lebih mudah. Salah satu ciri yang paling menonjol di ITEX ialah Pertandingan Reka Cipta dan Reka Bentuk di mana Anugerah tempatan dan antarabangsa akan diberikan kepada pencipta yang berjaya. 3. Barisan cemerlang 1,000 ciptaan oleh pencipta tempatan dan antarabangsa, saintis penyelidikan, institusi penyelidikan, pencipta individu, pencipta muda dan syarikat akan dipamerkan. Semua peserta pameran akan meletakkan kaki terbaik mereka ke hadapan untuk menarik perhatian pelabur. Mereka yang menonjol akan dalam perjalanan untuk mengkomersialkan ciptaan mereka.

Updated:: 14/10/2022 [asrizam]

SXEbVAW~