PSP Kupas Isu Harta Intelek - Selamat Pagi Malaysia RTM | PUTRA SCIENCE PARK
» BERITA » PSP Kupas Isu Harta Intelek - Selamat Pagi Malaysia RTM

PSP Kupas Isu Harta Intelek - Selamat Pagi Malaysia RTM

27 April 2022, Rabu- Prof. Madya Dr. Wan Nurhayati Wan Ab Rahman, Timb. Pengarah, Putra Science Park telah dijemput sebagai panel bersama Dr. Suraya Ismail Pengerusi Pembangunan Tenaga Mahir untuk program Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) di RTM 1.

Program yang diadakan secara langsung itu membicarakan topik Kuasa Jenama Harta Intelek dan kepentingannya bagi setiap teknologi dan inovasi yang dihasilkan. Terkait dengan itu juga, Prof. Madya Dr. Wan Nurhayati menyatakan bahawa UPM, di bawah Putra Science Park merupakan Pusat Tanggungjawab yang sangat penting menguruskan perlindungan harta intelek seterusnya pengkomersilan bagi teknologi dan inovasi dari UPM. Turut dipamerkan beberapa produk UPM seperti Harvast, BioEsst serta Remdii.

Tarikh Input: 28/04/2022 | Kemaskini: 29/09/2022 | aishah

SXEYJAN~